Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hamilton i smyckeskonflikt med F1-ledningen

Lewis Hamilton ombeds att ta bort piercingarna han har i öron och näsa.
Men F1-stjärnan vägrar.
Formel 1 • Publicerad 11 april 2022
Lewis Hamilton under helgens GP-tävling i Australien.
Lewis Hamilton under helgens GP-tävling i Australien.Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Hamiltons konflikt med nye F1-tävlingschefen Niels Wittich var en snackis under Australiens grand prix i helgen.

Britten har tävlat med såväl näspiercing som örhängen i flera säsonger, trots att kroppspiercing är förbjudet i formel 1 sedan 2004.

Annons

Wittich tog upp regelverket när han kommenterade helgens tävlingsprogram i Melbourne – och han diskuterade även regeln direkt med Hamilton och hans konkurrenter inför helgens lopp.

Wittich underströk att piercingförbudet är till för att skydda förarna genom att inte låta något hindra dem om de snabbt måste lämna bilen i en nödsituation.

Men Hamilton körde ändå söndagens tävling med både piercingar och örhängen.

– Jag har inga planer på att ta bort dem. Det här är personliga saker. Och man borde få vara den man är. Det finns saker som jag inte kan ta bort. De här, i det högra örat, har jag svetsat in, så då måste jag skära av örat i så fall, sade 37-åringen efter Melbournes grand prix där han slutade fyra.

Enligt Internationella motorsportförbundets, FIA, regelverk är det förbjudet att använda kroppspiercing eller halskedjor under tävling. Den som bryter mot reglerna kan straffas med antingen böter eller poängavdrag.

Enligt tyska nyhetsbyrån DPA planerar FIA att se huruvida Mercedesförarens attityd ändras de närmaste helgerna innan förbundet vidtar några åtgärder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons