Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hallam om finnkampen: "En häftig upplevelse"

Publiken har inte vallfärdat till Malmö arena för att se Tre Kronor.
När det väntas en klassisk finnkamp om turneringssegern på söndagen hoppas dock förbundskaptenen Sam Hallam på storpublik.
– Fylls det på ännu mer kommer det bli en häftig upplevelse, säger Hallam efter 2–0-segern mot Schweiz.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2023
Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam (till vänster) hoppas på storpublik när Sverige möter Finland i en ren final om turneringssegern i Beijer Hockey Games i Malmö arena.
Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam (till vänster) hoppas på storpublik när Sverige möter Finland i en ren final om turneringssegern i Beijer Hockey Games i Malmö arena.Foto: Andreas Hillergren/TT
Tre Kronors matcher mot Tjeckien (torsdag) och Schweiz (lördag) har lockat drygt 5|000 åskådare per match.
Tre Kronors matcher mot Tjeckien (torsdag) och Schweiz (lördag) har lockat drygt 5|000 åskådare per match.Foto: Andreas Hillergren/TT

I torsdags mot Tjeckien (1–2-förlust efter förlängning) var publiksiffran 5 123 åskådare och mot Schweiz på lördagen var 5 477 åskådare på plats i Malmö arena.

– I dag tycker jag att det ändå var bra tryck. Det är häftigt att stå här nere och se alla gula tröjor på läktaren, fylls det på ännu mer i morgon (söndag) kommer det bli en häftig upplevelse, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Annons

På söndagen gör Sverige och Finland upp om turneringssegern. Förbundet uppger för TT att runt 8 000 biljetter är sålda till matchen och det finns förhoppning om att publiksiffran landar runt 9 000 åskådare.

Njuter – i någon sekund

I sin första hemmaturnering som förbundskapten hinner Hallam njuta. Åtminstone ibland.

– Någon sekund innan de släpper pucken, säger han med ett leende.

Det krävs minst två poäng för Tre Kronor (fyra poäng) mot Finland (fem poäng) för att Hallam ska få fira en tredje raka turneringsseger av tre möjliga.

I november vann Sverige Karjalaturneringen och i december blev det en förstaplats i Swiss Games i Schweiz.

– Det är ambitionen. Vi går in i turneringen med tre olika fokus. Det ena är det spelmässiga, systemet. Det andra är den individuella prestationen för spelarna och det tredje är att vinna. Nu har vi gett oss chansen till det, säger Hallam.

TT: Vad säger du om Finland som lag?

– Vi gör egentligen en riktigt bra match i Karjala mot dem, men förlorar (0–4). Sedan i Schweiz lyckas vi vinna på straffar (4–3). Det har varit otroligt tätt och jämnt. Vi förväntar oss samma nu, säger Sam Hallam.

"En speciell match"

Mot Schweiz satte Lucas Wallmark 1–0 i numerärt överläge i första perioden, men sedan dröjde det till slutskedet av matchen innan Oscar Lindberg satte 2–0.

– En speciell match. Vi är absolut laget som driver matchen hela tiden, det hade vi förväntat oss på förhand. Schweiz går ut och kör 110 procent överallt, men jag tycker att vi försöker kontrollera det på ett okej sätt, säger Hallam.

Annons

Sverige vann skotten med 31–13. Även om Schweiz inte fick iväg många skott mot mål, tvingades målvakten Jhonas Enroth till en rad svettiga räddningar.

– Stänger vi matchen tidigare blir det en helt annan resa än vad det blev. Men får ändå vara nöjd och vi ger oss en chans att spela final mot Finland, säger Hallam.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons