Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hallam hyllades: "Fantastiska ögonblick"

Frölunda tvålade till Växjö på bortaplan med 5–2 och blev därmed vårens första lag i semifinal.
Efter matchen kretsade dock det mesta kring Växjöpublikens hyllning av avgående tränaren Sam Hallam.
Ishockey • Publicerad 7 april 2022
Växjös tränare Sam Hallam hyllades av publiken efter hemmaförlusten mot Frölunda.
Växjös tränare Sam Hallam hyllades av publiken efter hemmaförlusten mot Frölunda.Foto: Mikael Fritzon/TT

Växjös läge inför torsdagskvällen var enkelt att sammanfatta – antingen vann laget eller så var sommarsemestern ett faktum.

Starten på matchen talade snabbt för det sistnämnda alternativet.

Annons

När endast 3.38 hunnit spelas satte Stefan Elliott Frölundas första mål i matchen. 29 sekunder senare slarvade Växjö i egen zon, vilket gav Jan Mursak fri gata fram till att stänka dit 2–0.

Richard Gynges 1–2-reducering, 58 sekunder in i den andra perioden, gav Växjö förnyat hopp. Men det dröjde inte länge förrän laget stod för ett nytt försvarsmisstag, en sekvens som Frölunda inte missade att utnyttja. Elmer Söderblom gjorde målet och när lagkompisen Filip Johansson en stund senare ökade på till 4–1 var Växjö ett besegrat gäng. Olle Lycksells reducering i sista perioden blev inte till någon betydelse. Andreas Borgman avrundade med att sätta pucken i tom Växjökasse.

– Det var skönt. Att vi skulle ta fyra raka, det trodde vi ju inte innan. Tuffa och jämna matcher, men vi hittade sätt att vinna dem, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.

Hallam i tårar

Hösten 2012 klev Sam Hallam in som Växjös huvudtränare efter Jan Karlsson. Knappt tio år senare coachade han klubben för sista gången.

– En lång tid av mitt liv. Det absolut tuffaste är att lämna folk som betyder mycket. Det kommer bli skillnad att lämna ifrån sig nyckeln, men det är en förändring jag själv velat ha, säger Hallam medan rösten stockar sig och tårar tränger fram.

Under slutminuten samt efter matchen hyllade Växjöpubliken den trefaldige guldtränaren genom att unisont sjunga hans namn. Nästa säsong påbörjar Hallam uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor.

– Jag har väldigt stor respekt för Sam Hallam och hans sätt att leda Växjö. Det blir spännande att se vad han kan göra i Tre Kronor, säger Joel Lundqvist.

Ingen landslagscomeback

TT: Du är inte sugen på att göra comeback i Tre Kronor?

– Nej, det skulle ha varit för några år sedan, säger 40-åringen och skrattar.

Frölunda kan som första SHL-lag börja ladda för SM-semifinal.

– Det blir perfekt att landa lite i det här. Man har alltid lite småskavanker efter sådana här matchserier, det känns positivt att få de här extra dagarna. Självklart är målsättningen att gå hela vägen, jag tycker vi har förutsättningar för det, säger Joel Lundqvist.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons