Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Platt fall för AIK – Häckens hjälte magsjuk

Häcken slog AIK med 4–2 i den allsvenska premiären. Alexander Jeremejeff gjorde tre mål – sedan kände han sig magsjuk och skickades hem.
AIK mådde mindre bra av andra skäl.
Fotboll • Publicerad 2 april 2022
Sebastian Larsson och hans AIK föll platt i den allsvenska premiären mot Häcken, här Mikkel Rygaard Jensen (till vänster) och Samuel Gustafson.
Sebastian Larsson och hans AIK föll platt i den allsvenska premiären mot Häcken, här Mikkel Rygaard Jensen (till vänster) och Samuel Gustafson.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Alexander Jeremejeff, till vänster, jublar med lagkamraten Kristoffer Lund Hansen efter Häckens 2–0-mål mot SAIK.
Alexander Jeremejeff, till vänster, jublar med lagkamraten Kristoffer Lund Hansen efter Häckens 2–0-mål mot SAIK.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

När slutsignalen gick på Hisingen var matchhjälten redan på väg hem.

Alexander Jeremejeff gjorde tre mål för Häcken – en straff, en nick efter hörna och ett skott på en gratischans. Med en kvart kvar att spela byttes han ut och hyllades av hemmapubliken.

Annons

Men anfallaren kände sig krasslig, och blev hemsänd av Häckens läkare för att inte sprida smitta. Laget har redan flera spelare indisponibla med olika sjukdomssymtom.

Skadeproblem

Tremålsskytten, som missat en stor del av försäsongen på grund av skadeproblem, hyllades förstås också av Per-Mathias Högmo, tränare i Häcken.

– Han har gjort många mål på träning nu, efter att han nu blev frisk och har fått kontinuitet, säger Per-Mathias Högmo.

– Vi vet ju att Jeremejeff är en målgörare och har de kvaliteterna. Det gläder mig stort att han fick ut det nu i premiären, fortsätter Högmo.

Alexander Jeremejeff var den offensiva pärlan i ett sylvasst Häcken. Men det fanns fler som gladde. Samuel Gustafson, äntligen skadefri, fick mycket beröm av Högmo för sitt jobb som defensiv, stadgande mittfältare.

Oscar Uddenäs, nyförvärv från Värnamo, ordnade straffen som gav 1–0 och gjorde själv det viktiga 3–1 i ett läge där AIK dominerade spelet.

– Jag tycker vi startade bra. Vi är starka tillsammans, säger Oscar Uddenäs.

– Fysiskt sett har jag aldrig känt mig starkare. Vi har haft en väldigt bra försäsong, lägger han till.

Första bolltouchen

Högeryttern hade inte rört bollen innan han hamnade i situationen som gav straff.

– Jag tycker att jag är rätt bra en-mot-en. Och så kommer jag förbi, får en liten touch och blir kapad, konstaterar Oscar Uddenäs.

Annons

Där, efter drygt tio minuters spel, började AIK:s dystra lördag.

Lagkaptenen Sebastian Larsson skrädde inte orden efter matchen.

– Vi är för dåliga med boll, vi är för dåliga utan boll, tycker Sebastian Larsson.

– Vi vinner väldigt lite dueller.

Han ger ett exempel:

– I situationen som blir till deras 3–1. Där är vi tvåa på bollen i tre-fyra situationer i rad, säger Sebastian Larsson.

Tränaren: Mitt fel

Samtidigt pekar den rutinerade 36-åringen på hur AIK ska gå vidare.

– Se oss själva i spegeln, och sen hålla ihop gruppen kollektivt. Vi vet att vi kan mycket bättre än det här, säger Sebastian Larsson.

Tränaren Bartosz Grzelak tar på sig skulden för AIK:s förlust.

– När så mycket som idag inte fungerar, då kan jag inte peka på enskilda ting i laget. Det är jag som är ansvarig, säger Bartosz Grzelak.'

– Jag måste gå till mig själv och se hur det kan bli så här, säger AIK-tränaren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons