Häcken chanslöst i Europa League-premiären

Premiär i Europa League. Då satte Bayer Leverkusen gasen i botten och avgjorde matchen mot Häcken på bara 16 minuter.
Tyskarna vann till slut matchen med 4–0.
Fotboll • Publicerad 21 september 2023
Florian Wirtz Leverkusen besegrade Peter Abrahamssons Häcken.
Florian Wirtz Leverkusen besegrade Peter Abrahamssons Häcken.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Regnet vräkte ned över Leverkusen när BK Häcken kom på besök. Premiär i Europa League-gruppspelet – och en riktigt svår utmaning för de svenska mästarna. För Bayer Leverkusen har öppnat säsongen alldeles strålande bra. Under ledning av spelarlegendaren Xabi Alonso toppar laget Bundesliga och spelade nyligen oavgjort mot Bayern München.

Om Häcken skulle kunna störa de formstarka tyskarna? Svaret blev nej.

Tysk rivstart

För inledningsvis gick det snabbt i Leverkusen. Riktigt snabbt.

Efter tio minuter satte Florian Wirtz 1–0. Sex minuter senare gjorde Amine Adli 2–0.

En blytung start på Hisingslagets europeiska äventyr.

Sedan spelade gästerna förvisso upp sig. Både Simon Sandberg och Mikkel Rygaard hade hyggliga chanser, men utan att få hål på Matej Kovar i hemmalagets mål.

Slarvade i försvaret

I stället för en Häcken-reducering? Två nya Leverkusen-mål. I andra halvlek satte Victor Boniface 3–0 efter slarv i Häckens försvar. Kort senare placerade Jonas Hofmann in 4–0 på volley.