Haalands farväl: ett straffmål i Dortmunds seger

Erling Braut Haaland hade ett krav: få ta farväl av hemmafansen.
Norrmannen fick som han ville.
Men något sprakande "hej då" bjöd han inte på, även om han gjorde ett av målen i 2–1-segern mot Hertha Berlin.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2022
Dortmunds Erling Haaland tog farväl av hemmafansen.
Dortmunds Erling Haaland tog farväl av hemmafansen.Foto: David Inderlied/AP/TT

Enligt den initierade fotbollsjournalisten Fabrizio Romano hade Erling Braut Haaland en hel del att säga till om när sommarens flytt skulle bli offentlig.

Anfallarens önskan var att få ta farväl av hemmafansen.

Och 21-åringen fick som han ville.

Klubbytet presenterades tidigare i veckan, vilket ledde till att hemmamötet med nedflyttningshotade Hertha Berlin blev Haalands möjlighet till att ta farväl av klubben som han tillhört sedan 2020.

Kvitterade på straff

Norrmannen bättrade visserligen på målskörden till 86 mål på 89 matcher, då han kvitterade till 1–1 på straff i 68:e minuten.

Men något sprakande farväl var det inte och Haaland såg besviken ut när han byttes ut i 90:e minuten, efter att förmodligen ha gjort sin sista match i Dortmund-tröjan.

På vägen av planen applåderade han fansen – och fick applåder tillbaka.

Efter 2–1-segern stod han och beundrade fansens hyllningssånger till laget.

Flera som lämnar klubben

Och han var inte ensam om att ta in scenerna som utspelades sig på Signal Iduna Park.

Michael Zorc, 59-åringen som varit sportchef de senaste 24 åren och innan dess var en spelare för klubben, rundade av den 44 år långa karriären i klubben.

Mittfältaren och belgaren Axel Witsel, 33, har efter fyra säsonger bestämt sig att fortsätta spela någon annanstans.

Målvakten Roman Bürki kom till klubben 2015 men nu är tiden i Bundesligalaget över för den schweiziske målvakten.

Sportsligt var dock matchen betydelselös, då Bayern München redan säkrat ligatiteln och Dortmund var klar tvåa.

För Hertha Berlin stod betydligt mycket mer på spel, och med förlusten samtidigt som Stuttgart vann mot Köln väntar nu kval för att behålla platsen i ligan.