Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gulldén tillbaka i landslaget – som ledare

För två år sedan slutade Isabelle Gulldén i handbollslandslaget. Nu är hon tillbaka i en landslagsroll – som assisterande tränare i ligalandslaget.
Handboll • Publicerad 14 mars 2023
Isabelle "Bella" Gulldén. Arkivbild.
Isabelle "Bella" Gulldén. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ligalandslaget, med mestadels spelare från den svenska ligan SHE, ska möta Nederländerna i Almere den 7 och 8 april. Med truppen åker Isabelle "Bella" Gulldén som assisterande tränare till Jesper Östlund.

– Bella har otroligt mycket rutin och kunskaper och förbundet vill fånga upp de här tjejerna som tidigare spelat i landslaget och antingen lagt av eller, som i Bellas fall, slutat i landslaget och lagt utlandstiden bakom sig, säger förbundskaptenen till A-landslaget, Tomas Axnér, till Aftonbladet.

Annons

– Vi vill få in dem i verksamheten, så att vi kan använda dem igen i svensk handboll. Jag ser också vad det ger mig att jobba med Johanna Wiberg (assisterande förbundskapten) som spelat flera OS och varit lagkapten i landslaget. Det är erfarenheter som jag saknar. Sedan har du genusperspektivet också såklart.

Axnér säger dock att det krävdes övertalning för att få med Gulldén som landslagsledare. Den förra landslagsstjärnan har också börjat på en tränarutbildning. Gulldén vände i höstas tillbaka till Sverige efter många år utomlands och hon spelar i Lugi.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons