Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Guide: Tour de Ski, etapp 2

Tour de Ski fortsätter med tio kilometer jaktstart. Här är allt du behöver veta.
Skidor • Publicerad 1 januari 2023
Frida Karlsson blev femma i sprinten. En perfekt start på Tour de Ski enligt landslagstränare Stefan Thomson.
Frida Karlsson blev femma i sprinten. En perfekt start på Tour de Ski enligt landslagstränare Stefan Thomson.Foto: Peter Schneider/Keystone via AP/TT

Vad: Skidor, Tour de Ski, etapp 2 av 7, 10 kilometer, jaktstart, klassisk stil, damer och herrar.

När: Söndag, nyårsdagen. Damerna startar 12.00, herrarna 13.15.

Annons

Var: Val Müstair, Schweiz.

Tv/radio: TV6/Viaplay samt P4 Radiosporten.

+ Velande arrangör

Snöbrist gjorde att Tour de Ski-arrangören tvingades korta banslingan i Val Müstair. Därför ändrade Fis söndagens jaktstart till masstart. Men efter kritik både från åkare och landslag ändrades beslutet igen. Därmed är det återigen jaktstart som gäller.

”I dag uttryckte flera lag oro för säkerheten. Den här feedbacken diskuterades noggrant med alla närvarande lag och ett beslut togs att ändra tillbaka formatet till jaktstart”, skriver Fis i ett uttalande.

+ "Bäddar jättebra framåt"

Frida Karlsson tillhör förhandsfavoriterna till totalsegern i Tour de Ski. När touren inleddes på nyårsafton tog hon sig till final i fristilssprinten. Där slutade svenskan femma. Något som enligt landslagstränaren kan båda gott för resten av touren.

– Jag tycker Frida får en perfekt start på sin tour, det bäddar jättebra framåt. En kanonstart, säger landslagets damtränare Stefan Thomson.

+ Herrarna "får ta nya tag"

Ingen av de svenska herrarna tog sig till final när touren inleddes med sprint. Bästa svenskar var Anton Persson och Johan Häggström som bägge tog sig till semifinal.

Annons

– Vi ska vara bättre än så tycker jag, jag tycker vi ska ha en i final, vi håller inte riktigt i dag, vi får ta nya tag, säger Anton Persson.

Både Calle Halfvarsson och William Poromaas rök i kvartsfinal, medan Oskar Svensson, Eric Rosjö och Leo Johansson inte tog sig vidare från prologen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons