Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Griner mår "som man kan förvänta sig"

Basket • Publicerad 3 november 2022
Brittney Griner har förklarat cannabisoljan i packningen med slarv och att hon fått substansen utskriven av läkare för smärtlindring. Arkivbild.Foto: Evgenia Novozhenina/AP/TT

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner har fått besök av amerikansk ambassadpersonal i ryskt fängelse.

– Hon mår så bra som man kan förvänta sig under omständigheterna, säger Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre till journalister.

Annons

Griner, dubbel OS-mästare, dömdes i augusti för narkotikainnehav och avtjänar ett nioårigt fängelsestraff i Ryssland. Stjärnan greps i februari på en flygplats utanför Moskva med cannabisolja i bagaget. Hennes överklagan avslogs i oktober.

Rättssaken sker mot bakgrund av de frostigaste relationerna mellan USA och Ryssland sedan kalla krigets mest kritiska dagar.

Amerikanerna rapporteras försöka få till en fångutväxling, men det har inte bekräftats. Karine Jean-Pierre upprepar nu däremot att president Joe Bidens regering har gett ryssarna "ett betydande erbjudande" för att lösa situationen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons