Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Griner kvar i Ryssland – häktningen förlängs

Brittney Griners häktning förlängs ännu en gång – till den 2 juli. Det säger en rysk domstolsrepresentant till ryska medier.
Det är tredje gången som basketstjärnans häktning förlängs.
Basket • Publicerad 15 juni 2022
Brittney Griner greps den 17 februari i år. Arkivbild.
Brittney Griner greps den 17 februari i år. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Brittney Griner, en av världens bästa basketspelare, greps den 17 februari i år på en flygplats i Moskva efter att ryska myndigheter sagt sig ha hittat e-cigaretter med spår av cannabisolja i hennes bagage. Ett sådant brott kan ge upp till tio års fängelse i Ryssland.

USA:s president Joe Bidens administration har sagt att Griner är frihetsberövad på felaktiga grunder, och amerikanska myndigheter jobbar för att få henne släppt.

Annons

Ned Price, det amerikanska utrikesdepartementets talesperson, säger till reportrar under tisdagen att hans uppfattning är att departementet hade fått höra om häktningsförlängningen enbart via den ryska nyhetsbyrån Tass, vilket är problematiskt.

– Fallet är komplicerat rakt igenom. Det är precis därför vi har karaktäriserat Brittney Griner som frihetsberövad på felaktiga grunder. Det är precis därför vi gör allt vi kan för att påverka en snabb frigivning, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons