Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Grant nära rekordrunda – leder stort i Ohio

Svenska Linn Grant fortsätter att storspela på LPGA-tourens Dana Open i Ohio. Efter tredje rundan som spelades natten mot söndagen är hon åter i ledning och har sex slags försprång inför den avgörande rundan.
Golf • Publicerad 16 juli 2023
Linn Grant är åter i ledning inför den fjärde och avgörande rundan på LPGA-tourens Dana Open i Ohio.
Linn Grant är åter i ledning inför den fjärde och avgörande rundan på LPGA-tourens Dana Open i Ohio.Foto: Carlos Osorio/AP/TT

Linn Grant gick den tredje rundan på 62 slag, 9 under par, och är inför den avgörande fjärde rundan hela sex slag bättre än de fem spelare som delar på andraplatsen.

Tävlingen avbröts på grund av regn när Linn Grant hade gått sju hål och låg fyra under par. När hon åter kom in på banan, efter nästan fyra timmars väderavbrott, hade hon kvar flytet i spelet och fortsatte med ytterligare fyra birdies och en eagle. Den enda plumpen i protokollet kom på 16:e hålet med en bogey.

Nära rekordrunda

Annons

Med Linn Grants stabila spel fanns det en chans att hon skulle kunna bli den andra LPGA-spelaren hittills att gå en runda under 60 slag. Den enda som klarat det är Annika Sörenstam som gjorde det 2001 på par-72-banan Moon Valley i Phoenix.

Linn Grant fick efter rundan en fråga om hon haft en 59-runda i tankarna.

– Det var en åskådare som sade det till mig. Han kom fram och frågade om jag trodde att jag hade en 59:a i mig. Och då plötsligt tänkte jag: Herre gud! Men jag försökte att inte alls fokusera på det, sade Linn Grant.

Blev nervös

Hon sade också att hon kände vid 13:e hålet att hon gick lite för snabbt.

– Jag började bli nervös och kände att jag inte alls hade kontroll på situationen. Så jag höll tillbaka lite. Jag vet inte om det var bra eller dåligt men jag kände att det var vad jag behövde göra. Jag är bara glad att jag tog kontroll över situationen.

Amerikanskan Allisen Corpuz, som vann US Open på Pebble Beach förra veckan, gick i samma grupp som Linn Grant på tredje rundan och var imponerad av svenskans spel.

– Linn tände verkligen till i dag. Jag hoppas på det bästa för henne i morgon. Ingen kommer att komma i fatt henne om hon spelar som hon gjorde i dag, sade Allisen Corpuz.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons