Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Golfstjärnorna köper klassiska klubben

Klassiska fotbollslaget Leeds United har fått nya ägare.
Och i spetsen finns amerikanska golfstjärnorna Jordan Spieth och Justin Thomas.
– En cool möjlighet, säger Spieth.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2023
Nära vännerna och golfstjärnorna Jordan Spieth, t.v., och Justin Thomas, t.h., investerar i Leeds United. Arkivbild.Foto: Chris Carlson/AP/TT

Leeds fjolårssäsong blev en att glömma. Laget trillade ur Premier League och kommer nästa säsong spela i den engelska andradivisionen.

Men kanske finns det anledning till optimism.

Annons

Ett ägarbyte är nu klart där 49ers Enterprises, döpt efter det amerikanska fotbollslaget i San Francisco, tar kontroll över klubben. Det rapporterar Sky Sports.

Bland investerarna i företaget märks flerfaldiga majorvinnarna Jordan Spieth och Justin Thomas.

– Nedflyttningen var inte optimal men vi ville ändå vara med då allt 49ers-gruppen rör blir framgångsrikt. Vi tycker det är en cool möjlighet. Det är en stor stad, en historisk klubb med en fantastisk arena i Elland Road och vi är spända av förväntan, säger Spieth till Sky.

Världstian Spieth säger att gruppen förhandlade till sig ett bättre pris efter nedflyttningen och att målet är en snabb återkomst till finrummet.

– Det ska bli kul att ha ett lag som jag är emotionellt investerad i. Jag har kollat på Premier League i åratal. Förhoppningsvis är vi tillbaka snart.

En som däremot inte ville vara med på tåget var Spieths och Thomas kollega Rickie Fowler, även han en framgångsrik golfare.

– Rickie hoppade av efter nedflyttningen, säger Spieth.

Nära vännerna Spieth och Thomas är på de brittiska öarna för att spela veckans Scottish Open.

Leeds United inleder säsongen hemma mot Cardiff den 6 augusti.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons