Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Golfen inför omdebatterad regel om klubblängd

Golf • Publicerad 12 oktober 2021
Bryson DeChambeau med sin driver. Arkivbild
Bryson DeChambeau med sin driver. ArkivbildFoto: Brynn Anderson/AP/TT

Golfens beslutande organ, amerikanska USGA och skotska R&A, inför en ny omdebatterad regel. Från och med den 1 januari 2022 har de som arrangerar tävlingar för proffs eller elitamatörer möjligheten att begränsa längden på alla klubbor utom puttern till 46 tum.

Regelförslaget presenterades först i februari år och har av många setts som en reaktion på Bryson DeChambeaus enorma utveckling i slaglängd de senaste åren. Den amerikanske stjärnan experimenterade till exempel med en 48-tumsdriver inför US Masters förra året, även om han senare tävlade med sin vanliga driver.

Regeländringen har mött kritik, bland annat från Phil Mickelson. Den 51-årige legendaren har på Twitter kallat den patetisk och menar att begränsningen är fel sätt att angripa den ökade slaglängden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons