Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Glädjebeskedet inför OS-kvalet: Stjärnan tillbaka

Lagom till OS-kvalstarten är forwardsstjärnan Josefin Bouveng tillbaka.
Brynäsprofilen gör comeback i Damkronornas match mot Slovakien efter en månads skadefrånvaro.
Ishockey • Publicerad 10 november 2021
Josefin Bouveng. Arkivbild.
Josefin Bouveng. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Mål- och poängmaskinen har inte spelat en match sedan den 10 oktober och har missat fem matcher i SDHL med Brynäs och Damkronornas OS-kvalgenrep mot Frankrike i söndags.

När OS-kvalet börjar med match mot Slovakien på torsdagen är Bouveng redo för comeback.

Annons

– Min inställning har hela tiden varit att göra allt jag kan för att vara med och nu är jag det. Det är det här jag har trott på hela tiden, säger hon.

Bästa poängsnittet

Den 20-åriga forwarden fick sitt stora genombrott förra säsongen då hon öste in mål och poäng och vann både mål- och poängligan i SM-slutspelet.

Den här säsongen har också börjat bra med åtta mål och 15 poäng på elva matcher. Sett till poängsnitt, 1,36 poäng per match, är hon bästa svenska i SDHL.

Även förra Luleåforwarden Emma Nordin, som också gått skadad under en längre tid, är redo för spel i OS-kvalet. Hon stod också över i storsegern mot Frankrike i söndags, 8–0.

"Väldigt peppade"

Svenskorna går in som favorit i kvalet och har vunnit åtta av nio landskamper sedan i somras.

– Det känns som en jättekul utmaning som vi alla är väldigt peppade för, säger Bouveng.

Hon tror inte att storsegern mot Frankrike, på pappret svenskornas tuffaste konkurrent, kommer att invagga Damkronorna i någon falsk säkerhet.

– Vi tar med oss att vi gjorde många mål och de bra bitarna i spelet. Vi vet att när vi fokuserar på grunderna så kommer målen och det ska vi fortsätta att göra, säger Josefin Bouveng.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons