Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Garpenlöv förnekar Djurgårdskoppling

Johan Garpenlövs beslut att sluta i Tre Kronor kom bara dagarna efter att Barry Smith slutade som tränare i Djurgården.
Men förbundskaptenen hävdar att han inte fått frågan att ta över där.
Ishockey • Publicerad 2 november 2021
Johan Garpenlöv.
Johan Garpenlöv.Foto: Claudio Bresciani/TT

Garpenlöv gick i torsdags ut med att han avslutar sitt uppdrag för Svenska ishockeyförbundet när säsongen är över.

Då har han gjort sex raka år i förbundet, tre år som huvudansvarig och tre år som assisterande. Innan dess har han också varit lagledare i landslaget.

Annons

Garpenlöv gjorde som spelare totalt fem säsonger i Djurgården, både före och efter NHL-karriären, och sedan ytterligare tre säsonger som assisterande tränare där. Han har aldrig gjort någon hemlighet över sina varma relationer med klubben.

Kanske blir det där framtiden finns för laget som nu är inne i sportslig kris och ligger näst sist i SHL?

– Jag är öppen för alla förslag efter den här säsongen. Just nu fokuserar jag bara på Tre Kronor. Sedan vet jag att det blir aktuellt om någon är intresserad, men det är ingen som har hört av sig, säger 53-åringen.

Garpenlöv säger att det känns bra att redan nu ha en slutpunkt med Tre Kronor och fokusera på OS i Peking i februari och VM i Finland i maj.

Efter beskedet har röster höjts för att göra om förbundskaptensrollen. En del förespråkar en general manager och olika coacher för landslagsturneringarna, precis som fallet var runt millennieskiftet.

– Jag gillar inte det. Jag tycker man ska ha en huvudtränare som förbundskapten, sedan kan man diskutera om man ska ha en eller två assisterande, eller en general manager ovanför. Jag tycker man ska ha en heltidsanställd förbundskapten, jag tror det sänder bättre signaler till spelarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons