Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Galen avslutning lyfte Nättraby

Underläge mot jumbon med en minut kvar till full tid.
Vad göra?
Nättraby stänkte in två mål och vände till seger.
Södra Sandby • Publicerad 10 juni 2018
Julia Tingström, Clara Kronberg, Martina Andersson och Julia Nilsson hade inga som helst problem att bjuda på ett segerleende.
Julia Tingström, Clara Kronberg, Martina Andersson och Julia Nilsson hade inga som helst problem att bjuda på ett segerleende.Foto: Privat

– Det var nära hjärtsnörp, konstaterar tränaren Stefan Olander.

Laget hade testat det mesta men hade likväl inte fått tillräcklig fart på spelet. Martina Anderssons tidiga mål i den andra halvleken hade förbytts till ett underläge samtidigt som matchuret tickade fort.

Annons

– Vi såg inga tendenser alls, det var inget flyt och inget tryck.

Då spelade tränarstaben ut det sista kortet.

– Vi flyttade upp Ebba Ryd som anfallare.

Och...?

– Då fick vi tryck. De började slå ifrån sig och såg nervösa ut.

Rydh och Clara Kronberg blev rena, eller snarare soprena, efter en hörna och den senare öste in kvitteringen i den 89:e minuten.

Det gav det gulsvarta laget tillräcklig med tändvätska för att fortsätta framåt. Elin Blidh drog till med ett långskott som målvakten rensade rakt framför fötterna på Julia Tingström. Nättrabyspelaren bommade den första chansen, men returen fick nätet att rassla och hemmalaget att rasa.

– Det känns helt okej, skrockar Olander vars lag därmed klättrade över nedflyttningsstrecket tack vare de tre poängen i den extremt jämna bottenstriden.

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons