unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Galaxy fördömer spelarfruns rasistiska inlägg

LA Galaxys Aleksandar Katai har hamnat i blåsväder för fruns rasitiska inlägg på Instagram. Arkivbild.
LA Galaxys Aleksandar Katai har hamnat i blåsväder för fruns rasitiska inlägg på Instagram. Arkivbild.
Foto: Alex Gallardo/AP/TT

MLS-klubben LA Galaxy reagerade starkt på den serbiske mittfältaren Aleksandar Katais frus rasistiska inlägg på Instagram och krävde att de omedelbart togs bort.

I de nu borttagna inläggen hånade kvinnan Black Lives Matter-rörelsen och krävde våld mot människor som protesterar mot polisvåldet efter George Floyds död.

"LA Galaxy fördömer kraftfullt inläggen i sociala medier och krävde att de omedelbart togs bort. LA Galaxy är emot all form av rasism, inklusive att ta till våld, eller förringa, försöken att uppnå rasjämlikhet", uppger klubben i uttalande.

"Nu är det dags att fundera över vår roll i kampen mot rasism i samhället."

Aleksandar Katai ber på Instagram om ursäkt för sin frus "oacceptabla" inlägg, och säger att han inte delar åsikterna och inte tolererar dem i familjen.