Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Frölundas publiksuccé – över 1 500 i premiären

Frölundas ishockeypremiär blev en publiksuccé. Över 1 500 personer kom för att se damlaget spela – och efteråt hyllades uppslutningen av både hemma- och bortalag.
– Det är det vi vill ha till damhockeyn, säger SDE:s Michelle Löwenhielm till TT.
Ishockey • Publicerad 24 september 2023
Över 1500 personer hade tagit sig till Frölundaborg på söndagen.
Över 1500 personer hade tagit sig till Frölundaborg på söndagen.Foto: Adam Ihse/TT
Kim Martin Hasson, sportchef i Frölunda.
Kim Martin Hasson, sportchef i Frölunda.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Michelle Löwenhielm (vänster) gjorde mål när SDE föll mot Frölunda..
Michelle Löwenhielm (vänster) gjorde mål när SDE föll mot Frölunda..Foto: Adam Ihse/TT

Intresset är stort för Frölundas damsatsning efter fjolårets succé i division ett. Till premiären i SDHL – en historisk match för föreningen som drog igång sitt damlag inför förra säsongen – fylldes läktarna i Frölundaborg med hockeysupportrar.

1 587 närmare bestämt.

Annons

– Det är jättekul så klart. Det verkar vara ett stort intresse för både damlaget och herrlaget i Göteborg, säger sportchefen Kim Martin Hasson.

– Vi förväntar oss kanske inte 1 500 varje match men kan vi hålla ett högt publiksnitt vore det fantastiskt roligt.

TT: Vad är en rimlig siffra?

– Jag tror vi låg tvåa i hela Sverige förra säsongen och då hade vi 600. Kan man ligga närmare 800-900 hade det varit jättebra.

"Annan intensitet"

Med ett totalt publiksnitt på några hundra har SDHL som liga haft svårt att locka publik till matcherna. Förhoppningen är att intresset kring Frölunda kan ge en publikmässig skjuts.

– Förhoppningsvis. Det är kul för våra spelare att få visa upp sig och när man är ute på isen blir det en annan intensitet. Det är jättekul och jag hoppas de fortsätter att följa oss, säger Martin Hasson.

Och publiken på Frölundaborg bjöds på en underhållande match som avgjordes först i förlängning. Hanna Olsson, som gjorde ett av Frölundas mål, menar att stödet från supportrarna hade stor roll i söndagens seger.

– Jag tror inte att de förstår hur mycket de betyder för oss. Men det blir helt annat att spela när det är sånt här tryck jämfört med om mamma, pappa och farfar kollar. Inget ont om dem så klart, de gör sitt bästa, säger Olsson.

"Kanon med sådan energi"

Även bortalaget imponerades av trycket på ishockeyrinken.

– Det är kanon med sådan energi och så mycket folk på läktaren. De hejar inte på oss men det är roligt ändå, säger SDE:s Michelle Löwenhielm.

Frölunda vann premiären med 3–2 efter att Emilia Vesa avgjort i förlängning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons