Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Johan Mattsson storspelade för Frölunda

Frölunda var ute efter revansch efter förlusten i Skellefteå senast.
Då klev målvakten Johan Mattsson fram och avgjorde matchen som gick till straffar.
Ishockey • Publicerad 12 oktober 2020
Skellefteås Joakim Lindström missar en straff mot Frölundas målvakt Johan Mattsson under måndagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Skellefteå AIK i Scandinavium.
Skellefteås Joakim Lindström missar en straff mot Frölundas målvakt Johan Mattsson under måndagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Skellefteå AIK i Scandinavium.Foto: Thomas Johansson/TT

Frölunda har en av seriens vassaste målvaktsuppställningar. Niklas Rubin har storspelat, leder målvaktsligan och har levererat tre nollor på fyra matcher.

Men när Frölunda jagade revansch mot Skellefteå var det Johan Mattsson som vaktade kassen. Och han ville visa att det är två man som slåss om att få vakta göteborgarnas mål.

Annons

– Det känns som om vi har något bra på gång. Det var skönt att kliva in och få visa vad jag kan. Jag vill också sätta press på Niklas att han ska fortsätta spel så bra som han gör, säger Johan Mattsson.

Svettiga räddningar

Mattsson stod för några svettiga räddningar under matchen. Inte minst när Skellefteås Philip Broberg kom fri i slutet av förlängingen. Johan Mattsson, 1,93 meter lång, utnyttjade sina långa ben och fläkte ut ett benskydd när de flesta trodde att det var kört.

–  Jag såg att han ville gå runt mig. Jag visade att jag hade vikt på en sida och sedan var det bara att gå. Ibland får man en känsla vad han vill göra, säger Mattsson.

Därtill stod han för en straffräddning under ordinarie tid och tre i straffavgörandet. Men matchvinnare vill han inte kallas sig.

– Nej, men jag tycker jag gjorde en bra insats och det har gett mig chansen att visa upp något jag kan bygga vidare på, säger han.

Det var två potentiella topplag som drabbade samman. Det var fullt tryck från första nedsläpp. Skellefteå hade inledningsvis svårt att komma ur egen zon under långa perioder. Gästerna stod emot i knappt tio minuter. Sedan tvingade Patrik Carlsson Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall att kapitulera.

Gör inget misstag

När Frölundas Johan Sundström i andra perioden på egen hand tog tag i pucken i och trampade in framför mål gjorde han inget misstag. Hans första mål för säsongen.

Men Skellefteå kom tillbaka. Och Joakim Lindström pricksköt reduceringen i översta maskan bakom Frölundas Johan Mattsson i slutet på andra. Och kunde på något sätt lirka i pucken i nätet med fem minuter kvar – och det var kvitterat. Två mål av Lindström som därmed tystade alla kritiker som undrat varför han inte har levererat tidigare under säsongen.

Visar moral

– Att vi kan vända och komma tillbaka visar på moralen i laget, säger Joakim Lindström.

I straffläggningen kunde Johan Mattson rädda Skellefteås samtliga straffar medan Lucas Raymond galant satt en för Frölunda som tog hem den extra poängen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons