Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fransk världscupvinnare anklagas för svindleri

Det råder oro i den franska skidskyttevärlden. Regerande världscupvinnaren Julia Simon, 26, anklagas för att ha svindlat landslagskamraten, tillika OS-guldmedaljören, Justine Braisaz-Bouchet.
Skidskytte • Publicerad 5 juli 2023
Julia Simon nekar till anklagelserna. Arkivbild.
Julia Simon nekar till anklagelserna. Arkivbild.Foto: Javad Parsa/NTB/TT

Anklagelserna handlar om att Simon ska ha använt sin lagkamrats kreditkort för att köpa varor online. Varuköpen uppges ha landat på, motsvarande, cirka 11 700-23 500 svenska kronor. Det skriver franska L'Equipe och RMC Sport.

Enligt uppgifterna ska bedrägeriet ha inträffat medan idrottarna tävlade på Blinkfestivalen, som avgörs på rullskidor, i norska Sandnes förra hösten.

Annons

Simon nekar till anklagelserna.

– Julia Simons ståndpunkt är tydlig. Hon bestrider anklagelserna, säger 26-åringens advokat Jean-Michel Reynaud, enligt L'Équipe.

Ärendet togs upp vid ett möte i det franska skidförbundets disciplinnämnd den 1 juni. Där beslutades att de skulle vänta med att göra något tills polisen avslutat utredningen.

– Vi sammankallade en disciplinnämnd som beslutade att invänta resultatet av brottsutredningen eftersom vi inte har möjlighet att ta reda på sanningen i det här fallet. Vi har heller inga juridiska befogenheter för utredning, enligt tidningen Le Dauphiné.

Simon deltar inte i det franska skidskyttelandslagets träningsläger just nu i Prémanon. Den officiella förklaringen är att hon är borta av "personliga skäl".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons