Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Från U21 till A-laget – på några timmar

Lagkapten för U21-landslaget mot Italien på torsdagen.
Timmar senare ringde A-landslagets förbundskapten Janne Andersson.
Fotboll • Publicerad 10 juni 2022
Aiham Ousou kallades in till landslaget natten mot fredag, tillsammans med Pavle Vagic. Båda spelade med U21-landslaget mot Italien på torsdagen.
Aiham Ousou kallades in till landslaget natten mot fredag, tillsammans med Pavle Vagic. Båda spelade med U21-landslaget mot Italien på torsdagen.Foto: Henrik Montgomery/TT
Aiham Ousou, mitten, och Pavle Vagic, höger, pratar med Joel Andersson under landslagets träning inför mötet med Norge.
Aiham Ousou, mitten, och Pavle Vagic, höger, pratar med Joel Andersson under landslagets träning inför mötet med Norge.Foto: Henrik Montgomery/TT

Och direkt kom han, den 22-årige mittbacken med Slavia Prag som klubbadress. Han flög till Stockholm tillsammans med sin mittbackskollega i U21-landslaget: Rosenborgs Pavle Vagic som också blev inkallad.

Sveriges U21-landslag spelade på torsdagen 1–1 mot Italien i EM-kvalet, ett resultat som innebar att Sverige missar U21-EM nästa sommar.

Annons

Surt sa räven, men nu får Ousou i stället chansen att debutera för A-landslaget mot Norge i Nations League på söndag.

"Extremt kul"

– Först och främst hade vi inte stängt Italien-matchen innan jag fick ett samtal av Janne att jag skulle hit. Det var bara att boka flygbiljetter och hoppa in, försöka sova några timmar och flyga hit så snabbt jag kunde, säger Ousou efter fredagens träning med landslaget.

– Men det är extremt kul att vara här, jag har inte hunnit smälta det än, men det kommer under dagen säkert. Det betyder extremt mycket för mig och min familj – och alla runt omkring mig vet att jag drömt om detta sedan jag var barn.

Samtalet från Janne Andersson kom strax innan midnatt.

– Jag kan inte sova efter match så det är ingen fara. Jag tog samtalet och sade att jag med glädje kommer direkt.

Missad Greklandssemester

Ousou hade inte riktigt förväntat sig att komma med – men:

– Jag har jobbat tillräckligt hårt känner jag för att vara en kandidat till att komma med, det är inget snack om saken, med facit i hand kände jag att jag var en kandidat.

Kallelsen från Andersson innebar också en missad Greklandssemester.

Det spelar mindre roll.

– Nu är jag här, jag kan inte bli mer glad än så.

Annons

Det har gått fort för Aiham Ousou.

För ett år sedan spelade han för Gais i superettan och nu är han given i det tjeckiska topplaget Slavia Prags startelva.

– Det kom upp lite skador i början när jag kom dit, jag var tvungen att anpassa mig och gjorde det bra, jag tog vara på chanserna, säger Ousou sin första tid i Prag.

Och han trivs bra.

– Extremt bra, som Göteborg fast lite sämre.

TT: Utveckla.

– Lite sämre mat, bra väder och bra människor.

Kan debutera – mot Haaland

På frågan om varför det gått så bra det första året i Tjeckien svarar mittbacken:

– Jag är väldigt anpassningsbar till det komplexa spelsystem vi har där borta. Jag har lyssnat och tagit in så mycket information som jag kan. Jag har haft några dippar under vägen men jag tror det är de som har stärkt mig.

Med tanke på den blågula mittbackskrisen kan Ousou nu få göra debut på Ullevål på söndag.

Annons

Mot Erling Haaland.

– Det ska bli kul. Jag har mött stora spelare innan. Han är kanske av en annan kaliber, men vi har ett bra lag här. Får jag spela är jag redo, spelar jag inte är jag fortfarande tacksam och glad för att jag är här.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons