Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbollstjärnan vid liv: "Får behandling"

Fotbollsstjärnan Christian Atsu, 31, har räddats ur rasmassorna efter jordbävningen i Turkiet, enligt nyhetsbyrån AP.
"Christian Atsu har framgångsrikt räddats och får behandling", skriver Ghanas fotbollsförbund på Twitter.
Fotboll • Publicerad 7 februari 2023
Christian Atsu (till vänster) tillsammans med Asamoah Gyan (höger) i samband med en landskamp. Arkivbild.
Christian Atsu (till vänster) tillsammans med Asamoah Gyan (höger) i samband med en landskamp. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Det är Ghanas fotbollsförbund som på Twitter bekräftar att Atsu, som spelar i Hatayspor i den turkiska ligan, är vid liv efter att ha räddats ur rasmassorna efter jordbävningen som drabbade Turkiet natten till måndagen.

"Vi har fått positiva besked. Christian Atsu har framgångsrikt räddats och får behandling", skriver fotbollsförbundet.

Annons

Enligt nyhetsbyrån AP har Atsu, som gjort 60 landskamper med Ghana, skadat sig, men det är i nuläget oklart hur pass allvarligt det är.

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–17.

Måndagens jordbävningar har orsakat enorm förödelse och krävt tusentals liv i Turkiet och Syrien. Enligt AP har över 5 000 personer bekräftats omkomna. Dödssiffran väntas fortsätta stiga.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons