Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbollsgalan 2020 får nytt upplägg

Fotbollsgalan 2020 blir Fotbollsåret 2020. Efter en säsong som präglats av coronapandemin ändrar fotbollsfesten som ska hylla årets prestationer form.
Fotboll • Publicerad 3 november 2020
Förra årets pris till Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare gick till mittfältaren Caroline Seger.
Förra årets pris till Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare gick till mittfältaren Caroline Seger.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Den fotbollsgala vi vant oss vid ersätts i år med Fotbollsåret 2020 – första och andra halvlek. Två entimmesprogram där fotbollens bästa prisas och det gångna fotbollsåret skildras ur elit- och breddperspektiv", skriver Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

I huvudprogrammet, "Fotbollsåret 2020 – andra halvlek", kommer bland annat Guldbollen, Diamantbollen och Fotbollskanalens hederspris delas ut.

Annons

"Fotbollsåret 2020 – andra halvlek" sänds den 24 november 20.00 på TV4 och i TV4 Play. I förprogrammet "Fotbollsåret 2020 – första halvlek", som bara sänds på TV4 Play och på Fotbollskanalen, kommer till exempel priser för årets målvakt, årets back, årets mittfältare och årets anfallare delas ut. Priserna för årets mål samt årets skyttekungar och skyttedrottningar delas ut i programmet "Efter fem" i TV4 i december.

"Det ska bli spännande och roligt att summera 2020 – ett minst sagt annorlunda fotbollsår – i ett helt nytt format. Det är slående hur ett år som har präglats så starkt av pandemin ändå har bjudit på så många imponerande prestationer och betydelsefulla ögonblick", säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet. (TT)

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons