Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbolls-EM 2024 och 2028 i SVT och TV4

TV4 och SVT fortsätter att sända stora fotbollsmästerskap gemensamt. Nu står det klart att också herrarnas fotbolls-EM 2024 och 2028 kommer att delas mellan kanalerna.
Fotboll • Publicerad 10 november 2020
Dejan Kulusevski är en potentiell nyckelspelare om Sverige når fotbolls-EM 2024. Mästerskapet kommer att sända i TV4 och SVT. Arkivbild.
Dejan Kulusevski är en potentiell nyckelspelare om Sverige når fotbolls-EM 2024. Mästerskapet kommer att sända i TV4 och SVT. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

För TV4 blir det ytterligare två i raden av fotbollsmästerskap som sänds i kanalen.

”EM- och VM-slutspelen är en fin TV4-tradition som går hela vägen tillbaka till 1998. Tack vare detta unika avtal kan vi bjuda våra tittare på nya idrottsupplevelser i världsklass under ytterligare lång tid framöver”, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media, i ett pressmeddelande.

Annons

EM är tillsammans med VM ett av svenskarnas populäraste idrottsevenemang att följa på tv. Och de senaste åren har delade rättigheter mellan SVT och TV4 blivit en vanlig lösning för fotbollsmästerskapen. Den gemensamma satsningen gäller också för herr-EM nästa år (framflyttat på grund av coronapandemin), dam-EM 2022 och herr-VM 2022.

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson hoppas naturligtvis att Sverige kommer nå både EM 2024 och EM 2028, för att ytterligare öka intresset.

”Det finns väldigt många spännande unga fotbollsspelare ute i Europa som kommer att vara på toppen av sina karriärer när det är dags för dessa mästerskap. Jag tänker på stjärnor som Kylian Mbappé, Marcus Rashford och inte minst Dejan Kulusevski i det svenska landslaget”, säger Åsa Edlund Jönsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons