Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbollförbundet träffade Löfven: Fick gehör

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson har träffat statsministern Stefan Löfven (S) och diskuterat frågor som mästerskap, superligan och publik på matcherna.
"Det var ett bra och konstruktivt samtal", säger Nilsson.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2021
Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och statsminister Stefan Löfven under fotbolls-VM 2019. Nu har de mötts igen för att diskutera fotboll.
Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och statsminister Stefan Löfven under fotbolls-VM 2019. Nu har de mötts igen för att diskutera fotboll.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Enligt förbundets webbplats diskuterades de kommande mästerskapen för damer och herrar, VM i Qatar, planerna på en superliga och framför allt hur fotbollen ska kunna starta på alla nivåer på ett coronasäkert sätt samt publikfrågan.

"Det var ett bra och konstruktivt samtal. Vi inom fotbollen har tagit och fortsätter ta ett stort ansvar för att genomföra vår verksamhet på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Att få igång fotbollen och idrotten på alla nivåer igen är inte bara viktigt ur ett folkhälsoperspektiv utan också för att vi måste värna om den folkrörelse som idrotten är. Där upplever jag att jag fick bra gehör hos statsministern", säger Nilsson.

Annons

"Jag lyfte såklart frågan om att få tillbaka publiken på våra läktare. Vikten av att arenans beskaffenhet får avgöra publiknivån är synnerligen viktigt. Men jag efterfrågade också en tydlighet kring restriktionerna".

Nilsson anser att när det gäller det yrkesmässigt utövande av idrott blir herrarnas idrottande till norm. Fotbollsbasen anser att det vore bättre om respektive specialidrottsförbund fick kategorisera sin elitidrott.

"Det skulle bli ett mer jämställt sätt att värdera vilken idrott som kan pågå under rådande pandemi. Vi kommer nu att ta initiativ till ett fördjupat samtal med idrottsministern kring våra angelägna frågor", säger Nilsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons