Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbollens vädjan nobbas: Ger inga undantag

Svenska fotbollförbundet har vädjat till Folkhälsomyndigheten (FHM) och idrottsminister Amanda Lind (MP) om att få ha publik på damernas Champions League-final i Göteborg.
Men får nu nobben.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2021
Chelsea spelar final i Champions League, mot Barcelona, i Göteborg den 16 maj. Det blir med max åtta personer på läktarna. Arklivbild.
Chelsea spelar final i Champions League, mot Barcelona, i Göteborg den 16 maj. Det blir med max åtta personer på läktarna. Arklivbild.Foto: Tess Derry/AP/TT

I ett mejlsvar till Dagens Nyheter säger Amanda Lind:

”Den ordning vi har i Sverige medger inte att regeringen eller någon myndighet ger vissa arrangörer särskilda spelregler eller undantag. Allas likhet inför lagen är en grundläggande svensk rättsprincip. Regeringen följer smittläget noga i nära dialog med Folkhälsomyndigheten och kommer att återkomma med besked om när de nya publikreglerna kan tas".

Annons

Förslaget från FHM är att gå upp från nu tillåtna åtta personer till publik på 500 personer från den 17 maj, om smittläget medger. Champions League-finalen mellan Chelsea och Barcelona ska spelas den 16 maj.

”Det gladde mig mycket när Sverige tilldelades finalen och det är frustrerande och ledsamt att den på grund av pandemin inte kan bli publikfesten vi såg fram emot. Jag hoppas ändå att många kommer se finalen på tv och att vi snart får chans att gå på både svensk och internationell fotboll i Sverige igen. Det är vi många som längtar efter", säger Lind.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons