Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortsatta problem för Svahn – missar läger

Linn Svahns axel fortsätter att hämma henne med fem månader kvar till OS i Peking.
Nu missar längdstjärnan ännu ett landslagsläger.
Skidor • Publicerad 4 september 2021
Linn Svahn. Arkivbild.
Linn Svahn. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det var Aftonbladet som först rapporterade att sprintspecialisten missar det kommande höghöjdslägret i franska Font-Romeu. Senare bekräftade Linn Svahns personlige tränare saken för Expressen.

– Hon har fortfarande problem med axeln, säger Ravald.

Annons

– Hon tränar men kan inte träna för fullt.

21-åringen gjorde illa axeln i samband med Ulricehamns världscuptävlingar i februari, och gick sedan inte att känna igen under VM i Oberstdorf där hon på förhand var ett av Sveriges stora guldhopp.

Och med bara lite mer än 150 dagar kvar till OS-invigningen fortsätter skadan att gäcka henne. Font-Romeu är bara den senaste i raden av landslagssamlingar som hon missar. Tidigare har hon hoppat av försäsongsläger både i franska Tignes och i Torsby.

Den internationella skidsäsongen inleds traditionsenligt i finländska Ruka. Det första tävlingsloppet är klassisk sprint, Svahns kanske bästa distans, den 26 november.

Sverigepremiären i Gällivare körs veckan dessförinnan, 19–21 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons