Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Försvarar Sjöstrand: "Han har varit en bra chef"

Håkan Sjöstrands ledarskap har kritiserats av anställda på Svenska fotbollförbundet, visar en granskning av Expressen.
En bild av generalsekreteraren som Janne Andersson inte delar.
Fotboll • Publicerad 8 november 2022
Janne Andersson, Sveriges förbundskapten.
Janne Andersson, Sveriges förbundskapten.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Grabbighet och tystnadskultur råder på Svenska fotbollförbundet, enligt Expressen.

Tidningen har intervjuat ett 20-tal nuvarande och före detta anställda som vittnar om osund arbetsmiljö. Expressen har även tagit del av en medarbetarundersökning och en del av de frisvar som medarbetarna då kommit med.

Annons

Bland frisvaren finns förutom kritik mot förbundet i stort även en hel del hårda ord om generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

"Tråkigt"

En person ska ha skrivit: "Det är ett väldigt omodernt ledarskap, gammalt sätt att leda. Allt ska passera genom Håkan, folk ska komma och be om lov" och en annan att det inte går att rikta kritik mot Sjöstrand för då finns det "risk för repressalier".

Förbundskapten Janne Andersson känner inte igen sig i bilden av förbundet eller Sjöstrand som granskningen visar.

– Det är klart det är tråkigt om det är människor som inte trivs på sin arbetsplats av olika skäl, det är beklagligt. Det jag kan uttala mig om är utifrån mitt perspektiv, det jag har upplevt och den relation jag har haft med Håkan, säger han.

"Varit inlyssnande"

– Den har från första stund varit väldigt bra. Han har varit inlyssnande, stöttande i min roll under alla sex år. Han har varit en bra chef för mig. Sedan hur det upplevs av andra, det får andra stå för.

Håkan Sjöstrand har själv kommenterat kritiken mot honom i Expressen:

– Det är uppenbart att en del har uppfattat mig på ett visst sätt och att jag naturligtvis måste ta till mig av det. De här personerna måste ha rätt till sin uppfattning. Samtidigt måste jag säga att det absolut inte är något jag själv står för eller känner igen mig i.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons