Första målet för Olofsson när Dallas vann

Helsingborgsbördiga Fredrik Olofsson begick målpremiär när hans Dallas hemmavann mot San Jose i NHL-ishockeyn på nyårsaftonen.
Ishockey • Publicerad 1 januari 2023
Fredrik Olofsson jublar efter att ha gjort sitt första NHL-mål. Hans Dallas vann mot San Jose med 5–2 på nyårsafton.Foto: Michael Ainsworth/AP/TT

26-årige Fredrik Olofsson gjorde sitt första NHL-mål när Dallas besegrade San Jose med 5–2 på nyårsafton.

Olofsson, som gjorde sin tredje match för Dallas och den första på hemmarinken, slog in sitt premiärmål i andra perioden bara knappt två minuter efter att San Jose hade kvitterat till 2–2 genom landsmannen Oskar Lindblom.

Fredrik Olofsson har bara spelar med Dallas Stars sedan i tisdags då han kallades in från AHL-laget Texas Stars där han inledde säsongen.

San Jose-svensken Erik Karlsson, som leder backarnas poängliga i NHL med sina 51 poäng, hade en assist i matchen och har därmed gjort poäng 12 matcher i rad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.