Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förslaget: Slopa hockeyallsvenskan

Hockeyettan vill göra om det svenska hockeysystemet.
Då vill de slopa hockeyallsvenskan och i stället ha fyra hockeyettanserier direkt under SHL.
Karlskrona • Publicerad 4 september 2018
Hockeyettan har kommit med sitt förslag hur de vill göra om seriesystemet. Bland annat så vill de slopa hockeyallsvenskan.
Hockeyettan har kommit med sitt förslag hur de vill göra om seriesystemet. Bland annat så vill de slopa hockeyallsvenskan.Foto: Bo Åkesson

Tidigare har det Svenska Ishockeyförbundet berättat att de startar en utredning för att se över sportens seriesystem. Nu har SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan fått komma med sina förslag. Hockeyettan har gett sitt förslag till utredaren Ola Lundberg.

– Förslaget har vuxit fram utifrån de strategiska diskussioner hockeyettan bjudits in till och de förutsättningar som vi bedömer kommer att gälla framöver, säger Hans Ljunggren som är sportchef för hockeyettan i ett pressmeddelande.

Annons

– I kort går det ut på att skapa ett starkare hockey-Sverige genom nya hockeyettan med fyra serier med tio lag under SHL. Fler lag kliver upp till SHL och övriga från hockeyallsvenskan ansluter till nya hockeyettan.

Hockeyettans förslag bygger alltså på att det under SHL skapas fyra serier: hockeyettan östra, västra, norra och södra. Serierna innehåller tio lag vardera vilket ger totalt 40 lag som spelar 36 omgångar fram till mitten av januari.

Från grundserien går de två bästa lagen, sammanlagt åtta lag, till allettan och övriga fortsätter i sin vårserie av hockeyettan. Både allettan och hockeyettan vår spelar 14 omgångar.

Med detta förslag skulle klubbarna få en bättre anpassad sportslig och ekonomisk kostym med tanke på att det blir kortare resor och fler derbymatcher.

Enligt pressmeddelandet finns det också en modell för playoff och kvalserien till SHL är återinförd.

Hockeyettans förslag innebär att 14 lag från hockeyallsvenskan och 26 lag från hockeyettan kommer att ingå i de fyra serierna under SHL. Övriga 21 lag från hockeyettan kommer att stärka upp division 2 som utökas till fler lokala serier.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons