Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Forsberg blir lagkapten i Nations League

Det blir Emil Forsberg som bär den svenska kaptensbindeln under de fyra kommande matcherna i Nations League. Sverige kommer att ställa upp med en orutinerad trupp.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2022
Emil Forsberg leder herrlandslaget i fotboll i Nations League.
Emil Forsberg leder herrlandslaget i fotboll i Nations League.Foto: Christine Olsson/TT

Sedan Victor Nilsson Lindelöf, som normalt sett bär kaptensbindeln, och Albin Ekdahl, vice-kapten, lämnat återbud till samlingen på grund av skador är det Emil Forsberg som får ansvaret på sina axlar i den orutinerade svenska truppen.

Förbundskapten Janne Andersson berättar att han räknar med att både Jesper Karlsson och Anthony Elanga kommer att kunna spela framöver sedan de tvingats lämna återbud till den första matchen på grund av sjukdom och skadekänning.

Annons

– Vi gör något som är lite nytt och med en del nya spelare. Lite fler än jag tänkt från början. Min erfarenhet är att spelare som får chansen brukar ta den, säger Janne Andersson.

Den orutinerade truppen gör att Andersson får tänka till lite extra när det gäller uppställningen.

– Jag vet inte i dag vilken som är den bästa elva i den här truppen. Det är ganska jämnt på många positioner. Nu har vi en match i morgon och så utvärderar vi den efteråt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons