Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förre SOK-toppen frias från anklagelserna

Den förre ordföranden i Sveriges olympiska kommitté, Mats Årjes, frias från anklagelserna om sexuellt ofredande i ett mål vid Falu tingsrätt.
Olympiskt • Publicerad 2 mars 2023
Mats Årjes. Arkivbild.
Mats Årjes. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

"Beviskravet i brottmål är att det ska vara ställt utom rimligt tvivel. Det har ibland uttryckts som att det ska vara praktiskt taget uteslutet att det förhåller sig på annat sätt än det som åklagaren har angett i sin gärningsbeskrivning", säger rättens ordförande, lagmannen Johan Rosén i ett uttalande.

Årjes avgick tidigare i år som SOK-ordförande efter misstankarna.

Annons

Det var efter en tågresa i juni i fjol som en kvinna polisanmälde Årjes för sexuellt ofredande.

I november åtalades 55-åringen, som tidigare bland annat varit vd för Skistar. Han valde då att ta en paus från alla sina uppdrag, bland annat som ordförande i SOK. I januari lämnade Årjes SOK definitivt.

"Av respekt för SOK och min familj, har jag kommit fram till att det bästa är att organisationen får välja en ny ordförande", skriver han då i ett uttalande till TT.

Ord stod mot ord i rättegången och Falu tingsrätt friade därför Årjes.

Den 20 april ska SOK välja ny ordförande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons