Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Formsvag Anger räknar bort stafetten

Stjärnskottet Edvin Anger har haft ett tufft skid-VM och efter ännu en motgång räknar han bort sig själv från stafetten på fredag.
– Det finns andra som kan göra det bättre, säger han till Viaplay.
Skidor • Publicerad 1 mars 2023
Edvin Anger räknar bort sig själv från stafetten efter en svag insats på 15 km fritt.
Edvin Anger räknar bort sig själv från stafetten efter en svag insats på 15 km fritt.Foto: Christine Olsson/TT

Anger var nedslagen efter insatsen på 15 km. Den 20-årige sprinttalangen slutade först på 50:e plats, över tre och en halv minut efter segraren Simen Hegstad Krüger.

– Det är kroppen som inte stämmer, jag orkade inte vara på hugget, säger han.

Annons

Förstaårssenioren, som nått fyra sprintfinaler i världscupen, gjorde en stark stafett i Toblach för knappt en månad sedan och sågs som det perfekta namnet på en slutsträcka.

Men inte nu längre, tycker han själv:

– Med den formen jag har så är det ingenting att åka ut på en sistasträcka med. Då finns det andra grabbar som kan göra det bättre. Jag får ladda upp för nästa världscupomgång, säger han till Viaplay.

Anger har haft en tuff VM-debut. Han hade förhoppningar om en sprintmedalj, men slogs ut redan i kvartsfinal efter ett fall och kom först på femte plats i sprintstafetten tillsammans med Calle Halfvarsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons