Djurgårdens hockeydamer fortsätter att visa fin form och hakar på i toppen av SDHL-tabellen.
4–1 mot Leksand var fjärde segern på fem matcher.
Ishockey • Publicerad 9 oktober 2022
Djurgården hakar på i toppen av SDHL-tabellen. Arkivbild.
Djurgården hakar på i toppen av SDHL-tabellen. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Lördagens 3–5-förlust mot Brynäs tog inte hårdare än att Djurgården bara dygnet senare reste sig och vände 0–1 till en klar seger.

– Det var en sur förlust i går, men vi kände ändå att vi spelade bra mot Brynäs som ska vara ett topplag. Vi tog med de bra grejerna ut i dag och det ledde till en vinst, säger Lova Blom.

Själv slog hon in det sista målet i tom kasse.

De tre färska poängen innebär att Djurgården bara är två poäng bakom tvåan Brynäs efter sju spelade matcher.

– Vi har ett bra lag, inget snack om det. Vi har bra importer som kommit in och visat vägen från start och många som är kvar för från säsongen. Känslan är jättebra, det är en fantastisk grupp, säger Blom till SVT.

Luleås åttonde raka

Luleå leder serien efter åtta raka segrar. Den senaste kom mot sjätteplacerade SDE.

Det var Luleås spel i numerärt överläge som blev matchavgörande. Norrbottningarna gjorde nämligen tre av sina mål i powerplay, Emma Nordin noterades för två av dem, båda gångerna assisterades hon av finländskan Petra Nieminen.

Till slut skrevs segersiffrorna till 5–1.

Modo tog sig direkt tillbaka i vinnarspåret efter förlust senast mot SDE. Det genom en bortaseger mot AIK.

Modo vann knappt

Landslagsspelaren Olivia Carlsson gav Modo ledningen drygt fyra minuter in i matchen. Därefter ångade Örnsköldsvikslaget på, innan första perioden var över hade de rödklädda nämligen både gjort 2 och 3–0.

I slutperioden reducerade AIK till 1–3, och forcerade framåt för än fler mål. Med 39 sekunder kvar kom 2–3-målet, men närmare än så kom inte Stockholmslaget.

Det innebär att Modo ligger fyra SDHL-tabellen. AIK ligger sjua.