Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Förlegat och helt förkastligt"

Förnedrande inkilningar som lämnat märken för livet.
SHL:s sportchef Johan Hemlin känner inte igen hockeyexperten Erik Granqvists berättelse, men lider med honom:
Ishockey • Publicerad 3 november 2021
SHL:s sportchef Johan Hemlin.Foto: Bertil Ericson / TT

Erik Granqvists upplevelser kring sin inkilning i Luleå Hockey som ung målvakt bekräftas av klubbens nuvarande general manager Stefan Nilsson, då en av stjärnspelarna, som en företeelse som fanns på 80- och början av 90-talet.

SHL:s sportchef Johan Hemlin, själv aktiv som ledare inom elithockeyn i drygt 20 år, säger sig aldrig ha upplevt något liknande.

Annons

– Nej, jag kan inte påminna mig det. Under mina sju år som sportchef i SHL har jag aldrig hört talas om det, det har aldrig varit uppe på något sportchefsmöte, ingen sportchef har lyft något sånt, säger han och fortsätter:

– Backar man ytterligare till min tid i Linköping (sportchef och assisterande tränare) och Södertälje (assisterande tränare), så har jag aldrig märkt att något sånt har skett. Jag både hoppas och tror att det ligger längre tillbaka i tiden.

Ishockeyn får då och då en machostämpel på sig med beskrivningar om hårda och grabbiga miljöer utan plats för mjukare värden.

– Jag tycker att det är på väg att försvinna, vi märker inte den. I dag är det väl fungerande ishockeygymnasier, det är bra samarbete med skolan, vi utbildar på bred front vid sidan av isen kring såna här delar. De spelare jag möter i dag känner inte igen sig i den beskrivningen, säger Johan Hemlin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons