Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förlängt evenemangsstöd till lopp och cuper

Arrangörer av bland annat motionslopp och ungdomscuper får möjligheten att söka evenemangsstöd för perioden fram till juni 2022.
Det meddelar näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) på onsdagskvällen.
Förhoppningen är att fler ska våga planera evenemang utan rädsla för pandemikonsekvenser.
Idrott • Publicerad 2 februari 2022
Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) meddelar att evenemangsstödet förlängs till juni. Arkivbild.
Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) meddelar att evenemangsstödet förlängs till juni. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Förra veckan meddelade regeringen att evenemangsstödet höjs från 70 till 90 procent, samt att maxbeloppet höjs från 17,5 miljoner kronor till 22,5 miljoner kronor. Nu förlängs stödperioden från mars till till den sista juni.

Detta efter att branschen pekat på att den finns en rädsla för att planera evenemang under våren och försommaren med tanke på de tidigare snabba förändringarna i pandemirestriktioner, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S).

Annons

– Vi har gjort en snabb beredning och går branschen till mötes, säger han till TT.

Att stödet inte gäller hela sommaren har att göra med att EU-kommissionen bara medger stöd fram till den sista juni, berättar näringsministern.

– Vi hoppas att pandemin inte ska ha någon effekt i slutet av juni. Så vi hoppas att det här blir sista gången vi förlänger det, säger Thorwaldsson.

2021 ställdes Göteborgsvarvet in med kort varsel, för andra året på raken, till följd av pandemin. Vasaloppet anordnades med kraftiga begränsningar i fjol, medan exempelvis Vätternrundan flyttades fram och Vansbrosimningen och Gothia Cup ställdes in.

Fakta: Regler för evenemangsstödet

Företag, enskilda näringsidkare, behöriga företrädare för företag eller evenemangsstödsombud kan ansöka om att få stöd.

Stödet kan beviljas för evenemang (eller liknande evenemang) som även arrangerats tidigare och som omfattar minst 250 deltagare. Evenemanget ska ha ställts in eller i hög grad begränsats på grund av pandemirestriktioner vid tidpunkten för inställandet. Beslutet om att ställa in ska även ha meddelats utåt och dokumenterats. Arrangören ska också ha försökt att undvika att ställa in evenemanget genom att anpassa sig efter restriktionerna i högsta möjliga mån.

Stödet omfattar exempelvis motionslopp och ungdomscuper, men inte normal tävlings- eller träningsverksamhet så som tävling, matcher och seriespel.

Källa: Skatteverket

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons