Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förlängd gränsstängning hot mot NHL-spel

Ishockey • Publicerad 19 maj 2020
Stängt. Kanadas premiärminister Justin Trudeau meddelade att gränsstängningen mot USA förlängs. Något som kan försena planerna på en återstart av NHL. Arkivbild.
Stängt. Kanadas premiärminister Justin Trudeau meddelade att gränsstängningen mot USA förlängs. Något som kan försena planerna på en återstart av NHL. Arkivbild.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Kanada har beslutat att förlänga sin gränsstängning mot USA med ytterligare en månad fram till den 21 juni.

Något som kan försena planerna på att återstarta NHL-säsongen.

Annons

"Vi hoppas att det inte ska påverka återstarten vi nu överväger", säger NHL:s vicechef Bill Daly till Sportsnet.

Gränsstängning gäller för icke nödvändiga resor och det är fortfarande oklart om NHL skulle kunna undantas från stängningen.

NHL hoppas snart kunna ge grönt ljus för lagen att återsamlas för träning i mindre grupper, men många utländska spelare – som merparten av de drygt 100 NHL-svenskarna – finns i sina hemländer under coronakrisen.

Gränsstängningen kan bli ett hinder, liksom det faktum att Kanada har en 14 dagar lång självisoleringskarantän för folk som återvänder från utlandet.

NHL har de senaste dagarna intensifierat samtalen kring en återstart, men har inte tagit beslut om hur och när ligan ska börja igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons