Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förbundet vädjar: Vill ha publik på CL-finalen

Svenska fotbollförbundet (SvFF) vädjar om att damernas Champions League-final på Ullevi den 16 maj ska spelas inför publik.
Dagen efter väntas publiktaket i Sverige höjas till 500 personer.
"Vi hoppas att det finns en vilja från regeringens och myndighetens sida att visa förståelse, stötta oss och ta sitt ansvar", säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2021
Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson ska spela Champions League-final i Sverige. Arkivbild.
Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson ska spela Champions League-final i Sverige. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Regeringens förslag är att publiktaket ska höjas till 500 personer den 17 maj – bara några timmar efter Champions League-finalen mellan Barcelona och Chelsea på Ullevi i Göteborg.

"Eftersom det bara rör sig om timmar innan de nya reglerna börjar gälla, har vi tillskrivit Folkhälsomyndigheten och regeringen och vädjat om en lösning som gör det möjligt att tillämpa det nya publiktaket på Gamla Ullevi även under finalmatchen", säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson på förbundets hemsida.

Annons

I nuläget tillåts bara åtta personer på svenska idrottsarenor. Den planerade höjningen förutsätter att smittläget är tillräckligt gynnsamt då.

"Champions League-finalen är ett unikt arrangemang, och med den ambition vi har att fortsätta få vara värd för de riktigt stora internationella evenemangen, är det naturligtvis viktigt att visa att vi har beslutsfattarnas stöd", säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

I finallaget Chelsea finns tre svenska landslagsspelare: Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons