Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förbundet fyller inte Friends i VM-kvalet

Svenska fotbollförbundet kommer inte att fylla Friends arena till VM-kvalet i oktober – trots att publiktaket slopas.
Fotboll • Publicerad 16 september 2021
Mycket folk – men inte fullsatt. Det är förbundets plan inför VM-kvalmatcherna i oktober, trots att publiktaket slopas. Arkivbild.
Mycket folk – men inte fullsatt. Det är förbundets plan inför VM-kvalmatcherna i oktober, trots att publiktaket slopas. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Sverige möter Kosovo den 9 oktober och Grekland tre dagar senare på Friends arena i Solna. Men som det ser ut nu kommer arenan inte att fyllas till sista plats. Trots att publiktaket slopas den 29 september.

– Vi får se vad vi väljer att göra. Men just nu har vi tagit beslutet att vi släpper in 35 000–38 000. Vi har tagit hänsyn till de skrivelser regeringen har för att säkerställa att besökare inte ska behöva trängas, säger Lund.

Annons

Bara några dagar före VM-kvalet, den 3 oktober, möts AIK och Djurgården på Friends arena i ett glödhett allsvenskt derby.

AIK planerar att ta in så många åskådare man får, berättade klubbdirektören och vd:n Björn Wesström för TT förra veckan.

– Det är polisen som bestämmer (publikantalet), men vi ska planera så att det blir en hejdundrande fotbollsfest, sade Wesström.

Friends arena kan ta emot drygt 50 000 åskådare, men AIK har tidigare drabbats av neddragningar på klacksektionen, enligt polisens så kallade villkorstrappa.

Förbundet ser inga konstigheter i att AIK fyller på med folk medan man själva inte gör det.

– Vi känner oss bekväma med den siffra vi satt upp, säger Lund till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons