Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förbundet: Elanga utsatt för rasism

Svenska fotbollstalangen Anthony Elanga säger att han blev utsatt för en rasistisk kommentar från en motståndare i samband med U21-landslagets EM-kvalmatch mot Italien i Monza.
Fotboll • Publicerad 13 oktober 2021
Anthony Elanga. Arkivbild.
Anthony Elanga. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Svenska fotbollförbundet (SvFF) har skickat saken vidare till domare och matchdelegat.

"Nu inväntar vi återkoppling genom matchrapporten och domarrapporten. När de har inkommit tar vi beslut om hur vi går vidare", säger U21-landslagschefen Claes Eriksson till SvFF:s hemsida.

Annons

Manchester United-spelaren Elanga spelade hela 1–1-matchen för Sverige på tisdagen. Tim Prica satte den svenska kvitteringen på tilläggstid, vilket rörde upp känslor hos motståndarna, skriver Aftonbladet. Efter slutsignalen ska också ett mindre bråk ha uppstått mellan spelare från båda lagen.

"Ingen ska behöva utsättas för rasism, det är fullständigt oacceptabelt. Vi står alla bakom och stöttar Anthony i detta", säger Claes Eriksson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons