Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Folkets röst: Blekingepokalen blir länets eget Jerringpris

Blekingepokalen, länets eget Jerringpris.
Var med och rösta fram årets största idrottsprestation av en bleking, ett nyinstiftat pris där första vinnaren koras på RF-Sisus Stjärnfesten fredagen den 9 februari 2024.
Idrottspris • Publicerad 23 november 2023 • Uppdaterad 29 november 2023
I januari 2022 fick hopplandslagets Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson ta emot pris som vinnare av Jerringpriset, de fick folkets röster.
I januari 2022 fick hopplandslagets Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson ta emot pris som vinnare av Jerringpriset, de fick folkets röster.Foto: Christine Olsson/TT

Det är på förslag från RF-Sisu Blekinge som idrottsförbundet i samarbete med Blekinge Läns Tidning och Sydöstran tagit fram en ny priskategori till den årliga idrottsgalan och där alla har möjlighet att lägga sin röst i en öppen omröstning på tidningarnas webbsida, likt Radiosportens Jerringpris, som även kallas folkets pris och som delas ut på den stora svenska Idrottsgalan i januari varje år.

Tanken är att även Blekingepokalen ska delas ut en gång årligen för årets bästa blekingska idrottsprestation.

Annons

Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare, den gemensamma nämnaren är att det ska tydlig Blekingekoppling. Det kan således vara en blekingsk person, eller lag, alternativt en person som är idrottsfostrad i Blekinge och som nu, utanför länets gränser, är en god länsambassadör.

Priset kan erhållas obegränsat antal gånger av samma vinnare.

En utvald jury med personer hos RF-Sisu Blekinge och på lokaltidningarnas Blekingesport väljer ut antalet kandidater.

En första öppen röstningsfas, då även x antal kandidater kommer att presenteras och kunna gå att rösta på, är planerat till den fredagen den 1 december på blt.se och sydostran.se.

9 priser delas ut på Stjärnfesten

På Ronneby Brunn 9 februari

Under Stjärnfesten kommer det att delas ut priser i följande kategorier:

– Årets jämställdhetspris

– Årets nytänk

– Årets inkluderare

– Årets ledarskap

– Årets engagemang

– Blekingepokalen

– Sydöstrans guldmedalj

– Årets komet, Blekinge Läns Tidnings och RF-Sisus pris

– Region Blekinges pris

Röstningsvända ett pågår till 31 december och från den 1 januari kommer röstningen att gå in i en andrafas där röstandet på (de kanske fem eller sex, kan variera från år till år) kandidaterna med flest röster börjar om. De räknas sedan samman med de hittills intjänade rösterna till en totalsumma. De som hamnar utanför topp 5-6 presenteras av tidningarna i den ordning de slutade.

Efter den andra röstningsfasen, slutdatum 26 januari, kommer de tre kandidaterna med flest röster att bjudas in till Stjärnfesten den 9 februari och under kvällen kommer topptrions ordning att avslöjas, med en slutlig vinnare.

Vinnaren av Blekingepokalen kommer att få ett större vandringspris. Vinnaren erhåller även ett mindre minnespris.

Idrottsveckan i Blekinge

5-9 februari 2024

• Idrottsveckan i Blekinge arrangeras 5-9 februari 2024. Temat för Idrottsveckan 2024 är Plats för idrott. Det handlar om både den fysiska platsen samt miljön för idrott och rörelse och även idrottens roll i attraktionskraften för den lokala orten.

• Ett attraktivt Blekinge – hur kan idrottsrörelsen och näringslivet samverka? - Onsdag 7 februari, Karlshamn

Hur kan idrottsföreningar bidra till ett Blekinge som är attraktivt att bo, leva och utvecklas i? Och hur kan idrottsföreningar och näringsliv samverka för att erbjuda en attraktiv livsmiljö med ett rikt föreningsliv, samt möjlighet till god folkhälsa? Tankar och exempel från idrottsföreningar och näringslivet, tillsammans med möjlighet till att reflektera över och stärkas i sin egen roll. Målgrupperna är idrottsföreningar, näringsliv samt politiker och tjänstepersoner.

• Blekinge Parasport Camp - Torsdag 8 februari, Karlskrona

Prova-på-dag för anpassad skola. Idrottsföreningar deltar med anpassade aktiviteter. Målgrupp är elever och personal på anpassad skola samt idrottsföreningar.

• Framtidens idrottsanläggningar och miljöer - Fredag 9 februari, Karlskrona

På vilket sätt kan samhället bli ännu bättre på att samverka för att planera och driftsätta enligt de behov som medborgare har för idrott och rörelse? Experter ger perspektiv och utrymme ges för reflektion utifrån det egna uppdraget. Målgrupp är näringslivet, politiker, tjänstepersoner i olika förvaltningar som står för samhällsplanering, fastighetsfrågor, skolfrågor och kultur samt fritidsfrågor. Det bjuds både på kunskap och inspiration.

• Stjärnfesten – Fredag 9 februari, Ronneby

Finalen på Idrottsveckan är Stjärnfesten - en festlig middag med hyllningar till idrottsrörelsen i Blekinge. Flera priser delas ut. Nytt för i år är Blekingepokalen där blekingebornas röst bestämmer mottagaren för priset av årets idrottsprestation. Wallmans On Tour står för underhållningen och säkerställer en hög stämning genom hela kvällen. Anmälan till Stjärnfesten öppnar fredag 24 november.

Källa: RF-Sisu Blekinge

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons