Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fler matcher skjuts upp efter Elizabeths död

Drottning Elizabeths död försatte idrottsvärlden i sorg. Under fredagen sköt Nordirlands fotbollsförbund upp helgens matcher – och engelska Premier League kan komma med ett liknande besked under dagen.
Fotboll • Publicerad 9 september 2022
Folk sörjer utanför Buckingham Palace i London.
Folk sörjer utanför Buckingham Palace i London.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Under fredagsförmiddagen meddelade det nordirländska fotbollsförbundet att samtliga matcher i helgen och all annan organiserad fotbollsverksamhet skjuts upp till följd av drottning Elizabeths död.

Den högsta fotbollsligan i England, Premier League, kan komma att fatta samma beslut men inget är ännu inte kommunicerat.

Annons

Efter 70 år på tronen avled drottning Elizabeth II under fredagskvällen. Hon blev 96 år gammal.

Redan under fredagskvällen kom besked om andra uppskjutna matcher och evenemang. English Football League, som styr de tre ligorna under högstaligan Premier League, meddelade att fredagens matcher skjuts upp och att diskussioner förs om helgens möten.

Cricketmatchen mellan England och Sydafrika ställdes in och Europatourens PGA-mästerskap, som spelas i Wentworth i England, avbröt torsdagens spel och meddelade att man inte kommer att spela heller under fredagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons