Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Linköping på jumboplats igen efter ny förlust

Linköping får ställa in sig på jakt även den här säsongen.
Efter 1–3 hemma mot Frölunda är man jumbo i tabellen igen.
Ishockey • Publicerad 14 november 2020
Linköping fortsätter gå tungt. Arkivbild.
Linköping fortsätter gå tungt. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

På sina elva matcher har Linköping bara plockat 9 av 33 möjliga poäng – och efter lördagens förlust skickades östgötarna ned på sista plats i SHL igen.

Likheterna mot förra säsongen är många – då laget tvingades jaga hela vintern efter en tung start och säkrade sent ett nytt kontrakt utan att behöva kvala.

Annons

Markus Ljungh var inte med då – nyförvärv och hämtad från KHL som han är – men har varit i liknande situationer tidigare.

– Klart att det är frustrerande när vi inte får ut det jag tycker vi borde av laget. Vi har hamnat i underläge nästan varenda match i höst och det blir mycket jagande hela tiden, suckar centern.

Felstudsar

Som ikväll mot Frölunda – då 0–2 lyste på jumbotronen innan ens fyra minuter var avverkade (mål av Johan Sundström och Joel Lundqvist) efter tveksamma ingripanden av målvakten Niklas Lundström.

– Det andra målet kom till efter flera studsar och gick in via ett benskydd till slut. Önskar att vi kunde ha sådant flyt någon gång. Men det är bara att fortsätta jobba på och gör allt vi kan för att det ska vända. Det vi måste höja är lägstanivån, som stundtals varit alldeles för låg.

Att 24 spelare och ledare i truppen smittades av covid-19 för en månad sedan – tillfälligt stängdes verksamheten vilket bidrog till fem uppskjutna matcher – har inte precis underlättat situationen.

– Det är absolut inget jag vill skylla på och många lag kommer säkert att drabbas på olika sätt. Men det är klart att kroppen har känts bättre än den gjort nu efter tre matcher på fem dagar, menar Ljungh.

LHC reducerade ändå i början av den andra perioden (Nikola Pasic) och tog över spelet helt, hade 15–8 i skottstatistik och skapade flera vassa lägen som tvingade Niklas Rubin till klassräddningar.

– Sett till alla lägen vi hade där borde vi ha fått in en kvittering. Sedan fick vi tyvärr inte till alls samma tryck i sista perioden och sköt alldeles för lite, säger Markus Ljungh.

Viktiga möten

Närmast väntar Oskarshamn och Leksand för Linköping där sex mycket viktiga poäng på spel.

– Även om vi ligger sist är jag inte orolig, jag vet hur bra vi kan spela. Men det gäller att vi hittar en bättre jämnhet. Att vi är så många poäng efter flera av lagen beror ju också på att vi spelat upp till fem matcher mindre, så man ska absolut inte titta för mycket på tabellen.

Annons

Men Frölundaspelarna har garanterat inga problem med att spana in den. Vinsten – som Jens Olsson säkrade i öppen kasse fram till 3–1 på slutet – var fjärde raka.

– Vi har fyra kedjor som jobbar hårt och där alla kan avgöra. Linköping gör det svårt för oss, men denna gång vinner vi tack våra vår höga lägstanivå, säger tränaren Roger Rönnberg.

Rättad: Linköping möter Oskarshamn och Leksand i de två kommande matcherna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons