Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

HV71 tar in tre nya spelare

HV71 värvar tre spelare för att skrämma bort kvalspöket i SHL.
Jönköpingslaget förstärker med den finländske landslagscentern Miska Siikonen, landsmannen Arttu Ilomäki, även han center, och den kanadensiske backen Jordan Murray.
Ishockey • Publicerad 1 februari 2021
HV:s sportchef Johan Hult presenterar tre nya spelare. Arkivbild.
HV:s sportchef Johan Hult presenterar tre nya spelare. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Siikonen kommer närmast från spel i Jyp Jyväskylä och Murray hämtas in från KHL där han gjort elva matcher för Dinamo Riga.

Murray, 28, ses som en ersättare till Johannes Kinnvall som blir borta en längre tid på grund av skada. Siikonen, 24, vann JVM-guld med Finland 2016.

Annons

"Miska är en stor och kraftfull forward med en hel del skicklighet som går att använda både som center och ytterforward. Han har varit en ledande spelare i Jyp under två säsonger och tar stort ansvar i alla tre zoner", säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Ilomäki kommer närmast från Luleå, där han på 80 matcher gjort 40 poäng (12+28). Den finländske forwarden kan användas på flera positioner men trivs bäst som center.

"Arttu är en oerhört smart spelare med bra arbetskapacitet och vi ser honom i en naturlig centerroll. Han besitter ett bra skott, har en fin skridskoåkning och vi är övertygade om att han kommer att ge oss en dimension till i vårt spel", säger Johan Hult

Kontraktet med Arttu Ilomäki gäller till och med 2022.

HV71 ligger tolva, precis ovanför kvalstrecket, och sparkade för en tid sedan tränaren Nicklas Rahm och ersatte honom med nygamle Stephan Lundh.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons