Kryss i stormötet efter sen straff

Tyskland och England kryssade i stormötet i Nations League.
Harry Kane kvitterade på straff i den 88:e minuten och räddade 1–1 till England.
Fotboll • Publicerad 7 juni 2022
Tysklands målskytt Jonas Hofmann, till höger, i kamp med Englands Kieran Trippier.Foto: Markus Ulmer/AP/TT

Det blev ett rafflande upplösning på en match som inte tog fart förrän i slutet inför storpublik på Allianz Arena i München.

Och det var de engelska supportrarna som jublade högst när slutsignalen gick.

Det såg länge ut som om Tyskland skulle vinna prestigemötet efter Jonas Hofmanns ledningsmål i 50:e minuten.

Men England spurtade vasst och Harry Kane fick ett jätteläge i den 76:e minuten, men hemmamålvakten Manuel Neuer gjorde en kanonräddning på avslutet från nära håll.

Revansch på straff

Nästa gång de ställdes öga mot öga drog Kane det längsta strået.

Tottenhamanfallaren gjordes ned av hemmabacken Nico Schlotterbeck och efter VAR-granskning fastställdes straffen och Kane gjorde inget misstag.

Tysklands förbundskapten Hansi Flick kunde trösta sig med att ändå hålla sin förlustfria svit intakt. Den är nu uppe i elva matcher, åtta segrar och tre oavgjorda, sedan Flick gick från en assisterande roll till Joachim Löw till ansvarig.

Tyskland har börjat Nations League med två kryss – mot Italien borta och England hemma, medan England tog sin första poäng efter 0–1-förlusten borta mot Ungern i helgen.

Italien leder gruppen på fyra poäng efter 2–1-seger hemma mot Ungern.

Finländsk revansch

Finland tog revansch för poängtappet senast och besegrade Montenegro med 2–0 i B-divisionens grupp 3. Joel Pohjanpalo slog till och gjorde två mål på sju minuter i slutkvarten av första halvlek.

Finland tappade två sena poäng i första matchen hemma mot Bosnien-Hercegovina som kvitterade till 1–1 på tilläggstid.