Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Luleås besked – stoppar biljetter: "Bedrövligt"

Den avgörande SM-finalen i ishockey sålde slut på mindre än en halvtimme.
Nu agerar Luleå mot de som har sålt och köpt dyra biljetter på svarta börsen – genom att stoppa dem.
Ishockey • Publicerad 11 maj 2022
Biljetterna till den sjunde och avgörande SM-finalen mellan Luleå och Färjestad sålde slut direkt. Nu är många upprörda över att biljetterna säljs för tusentals kronor på svarta börsen. Arkivbild.
Biljetterna till den sjunde och avgörande SM-finalen mellan Luleå och Färjestad sålde slut direkt. Nu är många upprörda över att biljetterna säljs för tusentals kronor på svarta börsen. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

"Nu har vi börjat med makuleringen av biljetter för de som sålt eller försökt sälja biljetter till överpris. Det är ett brott mot köpevillkoren att sälja biljetter vidare, så vi agerar så snart vi kan. Det kommer även drabba de som köpt biljetter till överpris", skriver Robert Hedlund, kommunikationsansvarig i Luleå, på Twitter.

Luleås hemmaarena rymmer 6 150 platser och biljetterna som släpptes till medlemmar och partner under tisdagen sålde slut i ett nafs.

Annons

Hedlund berättade tidigare på onsdagen för TT att efterfrågan på biljetterna till den avgörande finalmatchen mot Färjestad var fantastiskt stor – precis som väntat.

Tanken var att allmänheten skulle få möjlighet att köpa biljetter under onsdagen, men icke.

– Det är bedrövligt att det finns människor som försöker profitera på andras passion i sådana här lägen, men det är något som är vanligt förekommande på alla typer av evenemang där det är stor efterfrågan, sade han till TT innan beskedet att klubben började makulera biljetter kom.

"Sticker i ögonen"

– Det är inte många biljetter som ligger ute, men det är klart att det sticker i ögonen på alla som älskar Luleå hockey om man ser det där, att man försöker dra nytta av någon annans brinn och passion.

TT: Har supportrar hört av sig till er gällande det här?

– Det är framför allt på sociala medier jag har sett folk som är upprörda på den här svarta börs-försäljningen – och vi undersöker vad vi kan göra.

– Är det så att vi märker att någon säljer biljetter på det här viset, då har vi rätt att återköpa deras biljetter. Men då finns bekymret fortfarande kvar att någon där ute som köper av en svarta börs-handlare har en biljett som inte är giltig. Man ska aldrig köpa biljetter av någon annan än de officiella kanalerna, då finns alltid risken att man blir lurad.

Hedlund fortsätter:

– Det är jättetråkigt. Oavsett om det är trogna supportrar eller andra medlemmar i vår förening som blir utan, men efterfrågan är så mycket högre än tillgången på biljetter just nu.

Priserna på biljetterna skiljer sig. Hedlund berättar att medlemmar kunde köpa biljetter från 200 kronor (ståplats) till 500–600 kronor (för en bra sittplatsbiljett).

Begränsat köp

Annons

Inför sjunde och avgörande matchen hade Luleå begränsat försäljningen till max fyra biljetter per köp.

Omkring 2 000 biljetter fanns vid tisdagens biljettsläpp, med förtur, till medlemmar och partner. Övriga biljetter är sedan tidigare sålda som bland annat säsongskort, logeplatser eller restaurangplatser.

Vad det gäller platser för Färjestads supportrar så är bortastå reserverat för gästerna, sedan är det mellan 50 och 100 sittplatser som de har tillgång till, vilket motsvarar vad Luleå fick i match sex i Karlstad senast.

– Det är bara synd att vi inte har en större arena i sådana här lägen, avslutar Hedlund.

Den sjunde och avgörande SM-finalen mellan Luleå och Färjestad har nedsläpp 19.30 på torsdag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons