Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fina svenska formbesked inför EM

Med drygt tre veckor till friidrotts-EM bjöd den svenska trion Carl Bengtström, Thobias Montler och Andreas Kramer på fina formbesked.
Bengtström och Kramer vann sina lopp på 400 och 800 meter, Montler kom tvåa i längdhoppet.
Friidrott • Publicerad 8 februari 2023
Carl Bengtström satte årsbästa på 400 meter i Torun, Polen. Arkivbild.
Carl Bengtström satte årsbästa på 400 meter i Torun, Polen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Thobias Montler noterade 8,17 två gånger och kom tvåa i längdhoppstävlingen. Arkivbild.
Thobias Montler noterade 8,17 två gånger och kom tvåa i längdhoppstävlingen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

46,18 i Torun, Polen, är nytt säsongsbästa för 23-årige Bengtström. Samtidigt stod Montler för årets näst längsta längdhopp – 8,17 meter.

Bengtström är ett av de svenska medaljhoppen när det drar ihop sig i Istanbul 2–5 mars.

Annons

I onsdagskvällens lopp i den tredje av sju deltävlingar i World Indoor Tour tog han tidigt kommandot, skar den sista kurvan i klar ledning och vann ohotad. Bengström, VM-bronsmedaljör i Belgrad förra året, kapade sitt säsongsbästa med åtta hundradelar.

Thobias Montler noterade säsongsbästa med 8,19 i GP-tävlingen i Sätrahallen nyligen och följde upp med 8,12 i Göteborg i förra veckan. Formen är fortsatt god. 8,17 i både andra och sjätte hoppet visar att Montler tänker vara med i medaljfajten i Istanbul.

Konkurrensen i Torun var riktigt vass. Montler tampades med bland andra kubanen Maykel Massó, amerikanen Marquis Dendy och greken Miltiádis Tentóglou.

Tentóglou blir svår att rå på i EM – i alla fall om han håller samma klass som i onsdagskvällens tävling. Greken förbättrade sitt säsongsbästa till 8,40. Det är bara 15 centimeter under den regerande olympiske mästarens personbästa inomhus.

Andreas Kramer avslutade kvällen med ännu en svensk framgång när han vann på 800 meter. 1.46,37 var något långsammare än hans årsbästa på 1.45,90 som han satte i Stockholm för tio dagar sedan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons