Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fina kritiska till Japans coronahantering

Världscupen i simhopp i Tokyo ställs in av simningens internationella förbund, Fina, skriver BBC. Anledningen är att Fina anser att arrangörens planerade säkerhetsåtgärder rörande covid-19 inte garanterar de aktivas säkerhet ordentligt.
Simhopp • Publicerad 2 april 2021
Suji Kim från Sydkorea under VM i simhopp 2019.
Suji Kim från Sydkorea under VM i simhopp 2019.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Tävlingen, som planerades till den 18-23 april, skulle ha fungerat som det slutgiltiga kvalet till OS i Tokyo, och även som en testtävling inför sommarens spel.

BBC har tagit del av ett brev där Fina även kritiserar den japanska regeringen för att inte ha "vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa en rättvis och framgångsrik tävling". Det handlar bland annat om att flera aktiva ännu inte fått visum samt ökade kostnader relaterade till covid-19, som Fina har ombetts stå för.

Annons

"Fina beklagar verkligen situationen. Trots alla ansträngningar och förståelse var ledningen tvungna att fatta det här drastiska beslutet", står det i brevet.

Enligt BBC försöker Fina nu hitta ett nytt datum och en ny plats för tävlingen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons