Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fifa-basen förhörd av åklagare

Fifa friade ordföranden Gianni Infantino efter de hemliga mötena med den schweiziske statsåklagaren Michael Lauber. Men polisutredningen fortsätter.
Nu har Infantino förhörts av två schweiziska åklagare.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2023
Fifa-ordföranden Gianni Infantino under VM i Qatar. Arkivbild.
Fifa-ordföranden Gianni Infantino under VM i Qatar. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

"Jag kan bekräfta att ett förhör har hållits av Dr (Ulrich) Weder och mig", skriver Hans Maurer i ett mejl till nyhetsbyrån AFP.

"Men jag kommenterar inte tidpunkt, omfattning eller syftet med förhöret."

Annons

Weder och Maurer har tagit över utredningen som startade 2020 angående misstankarna kring de hemliga mötena mellan Infantino och den schweiziske statsåklagaren Michael Lauder, som bland annat hade lett korruptionsutredningar av fotbollshöjdare. Lauber anklagas bland annat för att ha hjälpt Infantino med en tv-rättighetsutredning 2016.

Infantino, ordförande i Internationella fotbollsförbundet Fifa, misstänks för anstiftan till myndighetsmissbruk, anstiftan till brott mot sekretesslagen och för att ha försvårat rättsliga förfaranden.

Fifa-basen har inte förnekat mötena med Lauber, men hävdat att de var av rutinkaraktär. Fifas etiska kommitté har friat Infantino.

Infantino står inför omval i Fifa, han är den enda kandidaten vid ordförandevalet den 16 mars.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons