Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Felfri Samuelsson vann premiären: "Positivt"

Felfri i skyttet och snabb i spåret. Sebastian Samuelsson fick det perfekta formbeskedet inför säsongen när han vann nationella skidskyttepremiären i Idre.
Skidskytte • Publicerad 13 november 2021
Sebastian Samuelsson går i mål efter segern i nationella skidskyttepremiären i Idre.
Sebastian Samuelsson går i mål efter segern i nationella skidskyttepremiären i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Det går knappast att börja en säsong bättre, vilket lovar gott inför världscuppremiären i Östersund om två veckor. Samuelsson sköt fullt i både liggande och stående skytte. Han var dessutom näst snabbast i spåret.

– Nu har jag inte hunnit analysera så mycket, men skjuter jag noll, noll i premiären är jag väldigt nöjd, säger han till SVT.

Annons

– Jag får ihop det bra med skidåkningen och så vet jag att om två veckor kommer jag att vara ännu piggare än i dag, fortsätter Samuelsson.

Sist startande Samuelsson var i ledning redan efter det första skyttet och vann 18,4 sekunder före unge italienaren Tommaso Giacomel. Där bakom tog Martin Ponsiluoma tredjeplatsen, med talangen Malte Stefansson som fyra.

"Jobbig premiär"

Ponsiluoma hade en bom, i liggande.

– Det var jobbigt från start och jag tror att jag höll ihop det rätt bra ändå. Men det var en jobbig premiär, säger Ponsiluoma till SVT.

De andra landslagsåkarna hade en sämre dag. Peppe Femling låg på tredje plats efter det första skyttet. Men Femling tappade med tre bom i det andra, stående skyttet och föll i resultatlistan.

Nelin femma

Även landslagskompisen Jesper Nelin noterades för sammanlagt tre bom, men var snabb i spåret och slutade femma.

Den nationella svenska premiären avgörs den här helgen i Idre i Dalarna. Tävlingen har förutom de bästa svenska åkarna även lockat tävlande från stora skidskyttenationer som Belarus, Italien och Schweiz.

Damernas tävling avgörs senare under förmiddagen.

Skidskyttesäsongen inleds nu på allvar. Den 26-28 november avgörs världscuppremiären i Östersund och det stora målet för säsongen är OS i Peking i februari.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktighet. Världscuppremiären om först om två veckor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons